درمان واريكوسل از طريق طب سنتي!

ساخت وبلاگ
يكي از اين جاها، بيضه است. در قسمت فوقاني هر بيضه، شبكه اي از سياهرگهاي در هم پيچيده وجود دارد. اگر به هر دليل اين سياهرگ ها دچار اختلال شوند؛ واريس سياهرگهاي بيضه به وجود مي آيد كه به آن واريكوسل گفته مي شود. از واريكوسل به عنوان شايعترين دليل قابل درمان ناباروري مردانه ياد مي شود.

حدود ۱۵ درصد مردان ۳۵-۲۵ ساله و ۴۰ درصد مرداني كه داراي ناباروري مي باشند، مبتلا به واريكوسل هستند.
بيش از ۹۰ درصد موارد واريكوسل، بيضه سمت چپ را گرفتار مي كند.
واريكوسل بر حسب شدت درگيري وريدهاي بيضه درجه بندي مي شود. نوع خفيف درجه يك، نوع متوسط درجه دو و نوع شديد درجه ۳ ناميده مي شود. در نوع درجه ۳ تمامي كيسه بيضه همانطرف پر از عروق متسع مي باشد به گونه اي كه در لميس به نظر ميرسد  اينكه كيسه بيضه پر از كرم خاكي است.

علل به وجود آورنده واريكوسل

غلبه سودا، لباسهاي تنگ، ضربه و فشار به هر علت، زمينه ارثي واريس، شوخي هاي جنسي منجر به فشار به بيضه ها، كارهاي سخت يا كارهايي كه با حمل بارهاي سنگين همراهند، وزنه برداري و پرورش اندام، تحريك هاي جنسي مكرر بدون تخليه و ارضاء.

چگونه واريكوسل ميتواند باعث اختلال در توليد اسپرم شود؟

توليد اسپرم در مرد نياز به حرارتي دارد كه كمي پايين تر از دماي طبيعي بدن مي باشد(حدود نيم درجه)؛ يعني بيضه ها براي انجام صحيح وظايف خود نياز به آب و هوايي خنك و مطبوع دارند! به همين جهت هم هست كه بيضه ها درون كيسه اي، خارج از بدن قرار گرفته اند تا از گرماي داخل بدن دور باشند.

حالا اگر به هر دليل، گرماي درون كيسه بيضه ها زياد شود؛ روند توليد اسپرم دچار اختلال مي شود و آزمايش آناليز اسپرم بيمار غير طبيعي مي شود. به همين دليل كساني كه مشاغلي دارند كه دائم در معرض گرماي زياد قرار مي گيرند(مثل كساني كه نزديك كوره كار مي كنند) درصد اختلال اسپرم بيشتري نسبت به جمعيت عادي دارند.
در بيماري واريكوسل، به دليل گشاد شدن سياهرگ هاي بيضه و جمع شدن مقدار زيادي خون در آنها، حرارت بيضه ها بالا مي رود و توليد اسپرم(هم در بعد كمي و هم به لحاظ كيفي) دچار اختلال مي شود.
به همين جهت ضرورت دارد كه در زوجهاي نابارور، اگر مرد دچار واريكوسل باشد (به خصوص در انواع دو طرفه)؛ چه اين واريكوسل علامت داشته باشد و چه نداشته باشد، نسبت به درمان آن اقدام كرد. واريكوسل بيشتر در بيضه چپ رخ مي‌دهد، اما تجربه نشان داده است كه واريكوسل در يك بيضه، بر توليد اسپرم در هر دو بيضه تاثير مي‌گذارد.

ابتلا به واريكوسل(حتي انواع دوطرفه آن) به تنهايي نمي تواند دليل كافي براي بروز ناباروري باشد به عبارت ديگر نه تمامي مردان مبتلا به واريكوسل داراي مشكل در باروري هستند و نه تمام مرداني كه مشكل ناباروري دارند از واريكوسل رنج مي برند.

علائم و نشانه هاي واريكوسل

اين بيماري اغلب بدون علامت است و تنها پس از مراجعه به پزشك و معاينه بيضه ها تشخيص داده مي شود. در تعداد كمي از بيماران هم واريكوسل با علائمي مانند احساس سنگيني در بيضه يا دردهاي خفيف و مبهم يا احساس سنگيني يا كشيدگي در بيضه يا احساس ناراحتي در بيضه يا كيسه بيضه، خود را نشان مي دهد.
درد ناشي از واريكوسل معمولا در طول روز به علت فعاليت‌هاي جسمي بدتر مي شود و با خوابيدن به پشت تخفيف مي‌يابد.
بيمار ممكن است خودش متوجه رگهاي متسع داخل كيسه بيضه شود. 
واريكوسل به ويژه اگر در سنين قبل از بلوغ ايجاد شود مي تواند سبب كوچك ماندن بيضه ها گردد.

example-image

تشخيص واريكوسل

واريكوسل، اغلب تنها با معاينه بيضه توسط يك پزشك مجرب تشخيص داده مي شود و نيازي به اقدامات پاراكلينيكي ندارد؛ اما براي تعيين درجه و شدت بيماري و كمك به تشخيص آن از سونوگرافي استفاده مي شود.
معاينه فيزيكي هم در حالت دراز كشيده و هم در حالت ايستاده انجام مي شود. در معاينه، ممكن است بيضه ها به صورت «كيسه اي پر از كرم» لمس شوند كه در حالت دراز كشيده برطرف شده يا واضحا كاهش اندازه پيدا مي كند. در واريكوسل هاي كوچكتر، پزشك ممكن است از شما بخواهد نفس عميقي بكشيد و چند ثانيه آن را نگه داريد و به پايين زور بزنيد (مانور والسالوا)؛ اين كار باعث گشاد شدن بيشتر وريد هاي بيضه شده معاينه آن را آسانتر مي كند.

درمان واريكوسل

رويكرد درماني اصلي در طب كلاسيك، انجام عمل جراحي است.

عوارض جراحي واريكوسل

اما جراحي، غير از دردسرهاي معمول خود مثل عفونت در محل عمل؛ تجمع مايع در كيسه بيضه و ايجاد هيدروسل ميشود كه سبب آسيب به شريان بيضه و از بين رفتن بيضه همانطرف مي شود. چون شريان بيضه بسيار نازك مي باشد، معمولا قابل رويت نيست، و جراح از برهان خلف استفاده مي كند، يعني اطمينان حاصل مي كند كه رگي كه پيدا كرده است، شريان نيست. ولي گاها شريان در لا به لاي وريدها گير كرده و آسيب مي بيند.

اما جراحي واريكوسل سه ايراد اساسي را در پي دارد:

۱- در بسياري از بيماران، عليرغم جراحي موفقيت آميز واريكوسل، باز هم اختلالات اسپرمي به طور كامل مرتفع نمي شود.
۲- ميزان عود واريكوسل به دنبال عمل جراحي نيز بالاست.
۳- بيماراني كه پس ازعمل جراحي نيز كماكان علائم و نشانه هاي واريكوسل مثل درد و سنگيني بيضه را تجربه مي كنند؛ كم نيستند.
۴- برخي از پزشكان معتقد هستند كه عمل جراحي واريكوسل تاثيري در بهبود قدرت باروري مرد ندارد.

آمبوليزاسيون
راه ديگر درمان در طب كلاسيك، آمبوليزاسيون است يعني ايجاد انسداد مصنوعي در رگهاي واريسي بيضه تا به اصطلاح عاميانه خشك شوند. در اين روش از درد پس از عمل جراحي كاسته مي شود ولي به متخصصين بسيار ماهر و دستگاههاي بسيار پيشرفته نياز است، به زبان ساده تر، با توجّه به آسان بودن درمان واريكوسل، اصلا به زحمتش نمي ارزد.

درمان واريكوسل از ديدگاه طب سنتي

واريكوسل بر اساس ديدگاه طب سنتي ايران، حاصل تجمع سودا در سياهرگهاي بيضه است، همانگونه كه در مورد واريس پا و بواسير (هموروئيد) نيز همين تئوري مطرح است بنابراين راه درمان آن، رفع تجمع سودا در اين منطقه است و هر كاري به جز اين، ناموفق يا داراي اثري موقتي خواهد بود.

اصول درماني واريكوسل مانند ساير انواع واريس و … به شرح زير است:

۱- كاهش ميزان سوداي خون: 
مهم ترين اقدام در درمان واريكوسل، كاهش ميزان سوداي خون در حال گردش در عروق كل بدن يا به عبارتي كاهش سوداي عمومي است.
اين هدف از اين راه ها قابل وصول است:
الف- اقدامات تغذيه اي:
كاهش مصرف غذاهاي سودا زا مانند: سرخ كردني ها، گوشت گاو و گوساله، گوشت هاي يخي و مانده،كالباس و سوسيس، پنير كهنه، ماست ترش، انواع غذاهاي مصنوعي و به ويژه فست فودها،چاي، عدس، بادنجان، فلفل دلمه اي و ….
ب- پرهيزها
از گرسنگي، بي خوابي، استرس و خستگي جسمي و روحي، امواج موبايل و ماهواره و بيسيم، سرما و گرماي بسيار شديد، آلودگي صوتي شديد،

ج- اقدامات دارويي:

جهت نضج و حل و دفع سوداي موجود در بدن و عروق لازم است كه بيمار از برخي داروهاي گياهي بصورت دمنوش بهره ببرد كه آقاي دكتر فرهاد عبداله زاده پس از معاينه و مصاحبه حضوري با بيمار، بسته به طبع  و مزاج و شدت بيماري فرد دارو گياهي مناسب را تجويز و ميزان و مدت آن را مشخص مينمايند.

۲- رفع يبوست:

درمان يبوست براي حصول نتيجه مطلوب بسيار مهم است. اغلب، با اصلاح تغذيه و مصرف فيبر بيشتر و تحرك و دريافت مايعات كافي، يبوست احتمالي بيمار نيز رفع مي شود؛ ولي در غير اين صورت، نسبت به درمان يبوست بيمار با دستورات درماني طب سنتي اقدام  ميگردد.

۳- ماساژ بيضه ها :

براي اين كار، بيمار بايد روي كيسه بيضه ها و به خصوص قسمتهاي بالاي آن را روزي يكي يا دو بار و به مدت حداقل دو ماه، با روغن زيتون تصفيه نشده يا روغن كنجد يا مخلوطي از اين دو به آرامي براي چند دقيقه ماساژ دهد. ماساژ را به آرامي انجام دهيد و آن را تا وقتي كه روغن كاملاً جذب پوست بيضه شود ادامه دهيد.

۴ – زالو درماني :

مؤثرترين و قاطع ترين روش درمان واريكوسل در كنار موارد ذكر شده در بالا، زالو درماني است. آقاي دكتر فرهاد عبداله زاده پس از ويزيت بيمار در مطب شخصي خود كه در شهر قم ميباشد و گرفتن شرح حال او، با توجه به شدت واريكوسل و وضعيت مريض، زمان زالو  درماني و تعداد و جلسات تكرار آن را تعيين خواهد كرد.

نكته مهم: زالو، اخلاط فاسد ازجمله سودا را به صورت موضعي حل و دفع مي كند؛ بنابراين پاكسازي عمومي بدن از طريق داروهاي گياهي تجويز شده و نيز دوره هاي اصلاح مزاج، و همچنين انجام حجامت هاي مخصوص واريكوسل قبل از شروع زالو درماني ، مي تواند زالو درماني را موثرتر و موفقيت درمان را تضمين كند. البته انجام دقيق و مرحله به مرحله اين اقدامات بايد تحت نظر طبيب حاذق مسلط بر طب سنتي انجام شود.

واریکوسل و ناباروری در مردان!...
ما را در سایت واریکوسل و ناباروری در مردان! دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : amirjoodi بازدید : 177 تاريخ : شنبه 14 بهمن 1396 ساعت: 18:38