واریکوسل و ناباروری در مردان!

ساخت وبلاگ
● واريكوسل
واريكوسل بيماري مادرزادي است و اكتسابي نيست. در اين بيماري وريدهاي دور بيضه متورم مي شوند و اختلال اسپرم ايجاد مي كنند. همانطور كه گفتيد واريكوسل بيماري نسبتا شايعي است و ۱۵ درصد مردان ممكن است به آن دچار شوند اما واريكوسل، تنها در يك تا ۲ درصد بيماران ايجاد اختلالات اسپرموگرام و ناباروري مي كند. به عبارتي تمام واريكوسل ها ناباروري نمي دهند. واريكوسل با توجه به شدتي كه دارد، دخالتش در ناباروري متفاوت است. هرچه شدت و اختلال ايجاد شده توسط آن شديدتر باشد ميزان دخالت آن در ناباروري بيشتر است.

واريكوسل خود را در سن بلوغ نشان مي دهد و گاهي بدون علامت است و فرد در يك معاينه اتفاقي يا بعدها براي درمان ناباروري متوجه آن مي شود. در برخي افراد نيز واريكوسل با علامت هايي نظير سنگيني و درد مختصر بيضه در يك طرف يا دوطرف بروز مي كند.

● واريكوسل و ناباروري
اثرات واريكوسل در ناباروري به ۲ گروه تقسيم مي شود؛ اثرات درازمدت شامل تاثير در رشد بيضه و اثر فوري شامل تاثير بر اسپرم! اثر فوري با جراحي بازگردانده مي شود. اگر واريكوسل توسط لاپاراسكوپي درمان شود، احتمال آنكه اختلال ناباروري تصحيح شود و اسپرم به وضعيت عادي برگردد زياد است. در ۵۰درصد موارد در واريكوسل شديد درمان باعث بازگشت قدرت باروري تا حد كامل در فرد مي شود اما در برخي موارد باروري طبيعي اصلاح نمي شود.
اگر واريكوسل خيلي شديد باشد و زود خود را نشان دهد، گاهي باعث كاهش اندازه بيضه مي شود و درمان خود واريكوسل در اين شرايط سلامت فرد را به طور كامل بازنمي گرداند و اثرات دائم آن ماندگار است. يكي از عوارض جراحي واريكوسل، هيدروسل يعني تجمع آب دور بيضه است اما شايع نيست. در ۵ تا ۷ درصد موارد در افراد بروز مي كند. هيدروسل يك عارضه وخيم نيست و در مواردي اصلا به درمان نياز ندارد اما اگر شديد باشد با يك جراحي ساده برطرف مي شود.

● اختلالات اسپرم
يكي ديگر از دلايل ناباروري اختلالات اسپرم است.يكي از شايع ترين مواردي كه باعث ناباروري مي شود اختلال اسپرم يا وجودنداشتن اسپرم است. اگر اسپرم در آزمايش اصلا وجود نداشته باشد ۲ دليل عمده دارد؛ اول اينكه اسپرم توليد مي شود اما منتقل نمي شود. دوم اينكه اسپرم اصلا توليد نمي شود يا به حدي اندك است كه در مايع مني خارج نمي شود. وقتي اسپرم توليد مي شود اما منتقل نمي شود، معنايش اين است كه اين افراد دچار انسداد مجاري منتقل كننده هستند كه از جمله شايع ترين علل ناباروري است. در اين گروه از افراد به رغم سالم?بودن بيضه و وجود نداشتن اختلالات هورموني، در مايع مني اسپرم وجود ندارد. دليل اين موضوع مي تواند جراحي هايي باشد كه در آن ناحيه، صورت گرفته و باعث بسته شدن مجاري شده است. در اكثر مواقع اين مساله قابل درمان است اما در صورتي كه توليد اسپرم دچار مشكل باشد، درمان سخت مي شود. بيماري هاي اوليه يا برخي بيماري ها مي توانند باعث شوند كه در يك مرد اسپرم توليد نشود يا ميزان آن اندك باشد.

● باروري مردانه فاقد اسپرم
برخي از بيماري هاي دخيل در كاهش ميزان اسپرم قابل درمان هستند و با درمان هورموني يا ساير درمان ها مي توان آن را برطرف كرد اما برخي قابل درمان نيستند و از روش هاي كمك باروري جديد بايد استفاده و با كمك مقدار كمي از اسپرم باروري را ايجاد كرد. در صورتي كه اصلا اسپرم وجود نداشته باشد نيز فرد مي تواند از جنين اهدايي استفاده كند.
وقتي با تمام بررسي ها و درمان هاي دارويي و عمل واريكوسل مقدار اسپرم براي بارداري طبيعي كافي نباشد از روش هاي كمك باروري (art) استفاده مي شود. ساده ترين روش IUI است . در اين روش اسپرم داخل رحم قرار مي گيرد. روش ديگر IVF است كه در آن اسپرم گرفته شده و در آزمايشگاه كنار تخمك قرار مي گيرد. روش ديگر ميكرواينجكشن يا ICS است. در اين روش اسپرم داخل تخمك تزريق مي شود. شانس باروري در اين روش بالاتر از ساير روش هاست و تعداد اسپرم لازم بسيار كمتر است.
 

● شانس موفقيت چقدر است؟
تقريبا مي توان گفت جز در موارد نادر، اين روش، باروري ايجاد مي كند و تا ۳۵،۳۰ درصد موفقيت آميز است.

+ نوشته شده در  شنبه چهاردهم بهمن ۱۳۹۶ساعت 15:55&nbsp توسط امیر  | 

واریکوسل و ناباروری در مردان!...
ما را در سایت واریکوسل و ناباروری در مردان! دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : amirjoodi بازدید : 138 تاريخ : شنبه 14 بهمن 1396 ساعت: 18:38