بيماري واريكوسل چيست؟ علايم, درمان و ساير اطلاعات واريكوسل

ساخت وبلاگ
اكثر انواع واريكوسل در گذر زمان رشد مي كنند، خوشبختانه بيشتري انواع واريكوسل را مي توان مشخص نموده و خيلي از آنها نياز به درمان خاصي ندارند، البته زمانيكه واريكوسل باعث ناراحتي شما شود، معمولا نياز به جراحي براي درمان و بهبود آن وجود دارد.

علايم واريكوسل

بيماري واريكوسل اغلب نشانه و علامتي ندارد اما اگر علامتي ظاهر شود، اين علايم مي توانند شامل:

  • رگ هاي بزرگ شده و پيچ خورده در كيسه بيضه
  • ورم ها و برآمدگي هاي درون كيسه بيضه كه البته دردناك نيستند
  • درد در ناحيه كيسه بيضه كا ممكن است با نشستن، پاشدن و ساير كشش هاي فيزيكي افزايش يافته، در روز شديد تر شود و زمانيكه به پشت دراز مي كشيد بهتر شود.

دلايل واريكوسل

واريكوسل زماني رخ مي دهد كه دريچه هاي درون رگهاي در امتداد طناب اسپرمي، جلوي جريان خون را گرفته و كارايي آن را مختل مي كنند. اين مشكل باعث برگشتن خون به بالا و در نتيجه ورم و پهن شدن رگ ها مي شود.

واريكوسل عموما به آرامي پيشرفت كرده، اغلب در سنين بلوغ شكل مي گيرد، در مردان ۱۵ تا ۲۵ معمول تر است و عموما در سمت چپ كيسه بيضه ديده مي شود. هرچند كه عواملي كه مي توانند خطر ابتلا به اين بيماري را افزايش دهند، پيدا نشده اما نتايج بعضي از تحقيقات نشان مي دهند كه چاقي ممكن است خطر ابتلاي شما به بيماري واريكوسل را افزايش دهد.

ظهور ناگهاني واريكوسل در مردان مسن ممكن است ناشي از تومور كليه باشد و نياز به بررسي دقيق دارد.

عوارض واريكوسل

واريكوسل مي تواند باعث كوچك شدن بيضه تحت تاثير شده، همچنين مي تواند باعث نازايي و ناباروري در مردان شود. علت اينكه اين بيماري باعث ناباروري مردان شده معلوم نيست، اما مي توان آنرا بدليل افزايش دماي ناحيه و در نتيجه تاثير بر شكل گيري و تحرك اسپرم شود.

تشخيص ابتلا به بيماري واريكوسل

پزشك شما ناحيه كشاله ران از جمله كيسه بيضه و بيضه ها را براي تشخييص ابتلاي شما به اين بيماري بررسي مي نمايد. از آنجاييكه ممكن است واريكوسل با بررسي نواحي خود را نشان ندهد، براي تشخيص آن از سونوگرافي اسكروتوم استفاده كند.

انواع بيماري واريكوسل

  • گريد ۱: وريدها هنگام زور زدن قابل لمس مي‌باشند
  • گريد ۲: وريدها در حالت ايستاده قابل لمس مي‌باشند
  • گريد ۳: وريدها در حالت ايستاده قابل مشاهده‌اند
  • واريكوسل ساب كلينيكال: كه با معاينه قابل لمس نيستند ولي با سونوگرافي تشخيص داده مي‌شود.

درمان كردن و يا درمان نكردن واريكوسل

واريكوسل يك بيماري خوش خيم است اما درمان دارويي ندارد و تنها روش درمان آن جراحي است. تصميم گيري براي عمل بستگي به فاكتورهاي گوناگوني مانند: شدت واريكوسل و سن بيمار و وضعيت باروري (تاهل و داشتن يا نداشتن فرزند) دارد. در مواردي كه بيمار واريكوسل گريد دو يا سه داشته باشد و با ناباروري مراجعه نموده باشد نياز به عمل جراحي واريكوسلكتومي دارد. اگر واريكوسل با اختلال در آزمايش مني همراه باشد، باز هم نياز به عمل دارد.

در برخي رفرنس‌ها اگر مرد جواني با واريكوسل قابل مشاهده يا قابل لمس (درجه سه يا دو) مراجعه نمايد و فعلا قصد بچه دارشدن هم نداشته باشد براي پيشگيري از اثرات نامطلوب آن بر باروري توصيه به عمل مي‌شود. درمورد جراحي واريكوسل هاي بسيار خفيف يا ساب كلينيكال اختلاف نظر وجود دارد.

درمان واريكوسل

همان طور كه گفته شد واريكوسل درمان دارويي ندارد و تنها روش درمان آن جراحي است. روشهاي درمان آن يا با روشهاي با برش جراحي است يا با روش آمبوليزاسيون (فرستادن لخته) از طريق پوست. جراحي واريكوسل يا به اصطلاح پزشكي واريكوسلكتومي بستن وريدهاي بيضه مبتلا مي باشد كه پس از انسداد اين وريدها بتدريج بدليل عدم حركت خون، وريدهاي مسدود شده كوچك شده و از بين مي رود و واريكوسل برطرف مي گردد. اين اقدام از طريق برش كوچكي بر روي پوست شكم به طول ۴-۲ سانتيمتر قابل انجام است.

example-image

روشهاي جراحي:

  • روش استاندارد طلايي جراحي واريكوسل روش اينگوينال ميكروسكوپيك مي‌باشد كه با برش كوچك پايين شكم نزديك خارج ريشه آلت و بالاي بيضه و با كمك ميكروسكوپ انجام مي‌شود. مزيت اين روش حفظ شريان (سرخرگ) و عروق لنفاوي و عصب مي‌باشد و ميزان عود نيز كمتر است.
  • روش جراحي اينگوينال كه تقريبا مانند روش اول است اما بدون ميكروسكوپ انجام مي‌شود و بنابراين عوارض آن بيشتر است.
  • روش جراحي رتروپريتوان كه با برشي بالاتر از روش قبلي انجام مي‌شود.
  • روش جراحي با لاپاروسكوپ كه با ايجاد حدود سه سوراخ در شكم و فرستادن گاز به داخل شكم براي ايجاد فضاي كافي براي كار انجام مي‌شود. اما در اين روش احتمال اسيب عروق بزرگ يا روده‌ها يا مثانه و… هر چند ناشايع وجود دارد.
  • روش آمبوليزاسيون از راه پوست كه از راه وريدهاي كنار ران به صورت موضعي لخته خون خود بيمار يا كويل يا مواد سنتتيك و مصنوعي ديگر به داخل وريدها فرستاده مي‌شوند. اين روش نياز به متخصص راديولوژي ماهر در اين زمينه و تجهيزات پيشرفته دارد.
+ نوشته شده در  دوشنبه نهم بهمن ۱۳۹۶ساعت 16:28&nbsp توسط امیر  | 

واریکوسل و ناباروری در مردان!...
ما را در سایت واریکوسل و ناباروری در مردان! دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : amirjoodi بازدید : 156 تاريخ : شنبه 14 بهمن 1396 ساعت: 18:38